Nieuws/Entertainment
1523942201
Entertainment

Hanna Bervoets op longlist BookSpotprijzen

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Vijftien schrijvers maken kans op de BookSpot Literatuurprijs Fictie 2019 en nog eens vijftien op de BookSpot Literatuurprijs Non-fictie 2019. Beide prijzen zijn goed voor 50.000 euro.

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Op de longlist Fictie staan onder anderen Hanna Bervoets met Welkom in het rijk der zieken, Peter Buwalda met Otmars zonen en Wouter Godijn met De kamer waar alle verhalen beginnen. Op de longlist Non-fictie staan bijvoorbeeld Lieve Joris met Terug naar Neerpelt, Bart Van Loo met De Bourgondiërs en Abram de Swaan met Tegen de vrouwen.

De BookSpot Literatuurprijs, mogelijk gemaakt door onlineboekwinkel BookSpot, is bedoeld voor het beste Nederlandstalige literaire boek en wordt dit jaar voor het eerst in genoemde twee categorieën uitgereikt.

Op woensdag 25 september worden de shortlists van maximaal vijf genomineerde boeken elk bekendgemaakt en op donderdag 14 november de winnende boeken. De keuze is hier aan een vakjury, maar een speciale lezersjury mag ook nog eens een boek op de beide lijsten aanwijzen voor de Lezersprijs van 10.000 euro. Die wordt op 6 november bekend.