Nieuws/Entertainment
1525582408
Entertainment

Herdenkingsceremonies voor overleden acteur Rip Torn

Rip Torn stierf op 88-jarige leeftijd.

Rip Torn stierf op 88-jarige leeftijd.

De in juli overleden Amerikaanse acteur Rip Torn wordt binnenkort herdacht tijdens ceremonies in Los Angeles en New York. Ook een Mexicaans filmfestival organiseert een tribuut.

Rip Torn stierf op 88-jarige leeftijd.

Rip Torn stierf op 88-jarige leeftijd.

Op 18 januari wordt een herdenkingsceremonie gehouden in het Paramount Studios Theatre in Los Angeles. Die ceremonie wordt gehost door zijn dochter Angelica Page, meldt Deadline. In New York komen vrienden en familie bijeen op 2 februari op een bijeenkomst die wordt georganiseerd door de weduwe van Rip Torn, actrice Geraldine Page, en zijn familie.

In maart volgt een eerbetoon tijdens het Festival Internacional de Cine Álamos Mágico in Mexico. Rip Torn en Geraldine Page hadden twintig jaar lang een tweede woning in Álamos.

Rip Torn stierf op 9 juli op 88-jarige leeftijd. Hij was meer dan zeven decennia actief als acteur, zowel op het witte doek als op het toneel. Zo verscheen hij in meer dan tien Broadway-producties, maar is hij bij het grote publiek vooral bekend van rollen in films als Men in Black en Dodgeball. Ook speelde Torn jarenlang in de HBO-serie The Larry Sanders Show, waarvoor hij een Emmy ontving in 1996. In 1983 werd Torn voor zijn rol in de film Cross Creek genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol.