Nieuws/Entertainment
1526511092
Entertainment

Jeangu Macrooy Nederlandse inzending Eurovisie Songfestival

De 26-jarige zanger Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland dit jaar tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Het nieuws is vrijdag bevestigd door Cornald Maas.

„We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is”, zegt algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. „De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Voor de artiest wordt zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival het grootste avontuur tot nu toe. Jeangu: „Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd. Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go.”

Jeangu is bij het grote publiek vooral bekend van de rol van Judas die hij in 2018 vertolkte in The Passion. De soulzanger komt uit Suriname en woont sinds 2014 in Nederland.

Bekijk hieronder een aantal muziekvideo’s van de artiest.

Afgelopen week draaide de geruchtenmolen over de Nederlandse inzending op volle toeren. Dat begon toen NPO Radio 2-dj Timur Perlin zondag dat Nederland een zanger gaat insturen van wie de naam met een J begint.