Nieuws/Entertainment
15269
Entertainment

Familie doet aangifte tegen onbekende fotograaf:

Shock-opnamen SCHUMACHER opgedoken

— Hoe gaat het, drie jaar na zijn dramatische ski-ongeluk, nu werkelijk met zevenvoudig F1-wreeldkampioen MICHAEL SCHUMACHER (47) Dat zou zijn op te maken uit foto’s die van hem werden gemaakt in de volledig van de buitenwereld afgesloten privekliniek waar ‘Schumi’ wordt verpleegd, dan wel revalideert. Zijn vrouw CORINNA is woedend: alleen een bekende kan die beelden hebben gemaakt!

Het is al bijna drie jaar geleden dat MICHAEL SCHUMACHER tijdens zijn kerstvakantie zo’n zwaar ski-ongeluk kreeg dat sindsdien de tijd voor hem lijkt stil te staan. De F1-miljardair raakte in coma, kwam daar na maanden uit, is al niet meer gezien sinds hij in het ziekenhuis werd opgenomen en daarna enkele keren werd verplaatst om nu in de rust en privacy van zijn eigen landgoed in Gland aan het Meer van Geneve te worden verpleegd.

Foto’s

Des te opmerkelijker is dat steeds meer Duitse media melden te zijn benaderd door mensen die foto’s aanbieden van Schumacher in zijn huidige toestand. Niet alleen heeft echtgenote CORINNA (47) met strikte veiligheidsmaatregelen steeds alles op alles gezet om het omaken van dit soort opnamen te voorkomen, de schok is extra groot nu duidelijk is dat die foto’s wel door een bekende van de familie moeten zijn gemaakt. Immers, slechts een kleine groep intimi heeft toegang tot het immense complex dat de coureur aan dat meer liet bouwen en nóg minder mensen brengen het daar tot de ruimte waar de zevenvoudige wereldkampioen nu verblijft of revalideert.

Corinna Schumacher, mede namens haar kinderen MICK (17) en GINA-MARIE (19) aangifte te hebben gedaan bij de politie. De aangifte is gericht tegen de onbekende man die met de opnamen in elk geval bij het Duitse ‘Freizeit Revue’ is langs geweest, maar van wie de identiteit niet bekend is. Al in september zou er sprake van zijn geweest dat de omstreden foto’s in omloop waren, tot voor kort had echter niemand ze gezien. Het blad schrok terug voor publicatie en werkt mee aan het politieonderzoek dat nu, naar aanleiding van de aangifte, tegen de onbekende loopt.

Het is al de tweede keer dat de familie na het drama op deze manier met de schaduwzijde van de wereldroem wordt geconfronteerd. In juni 2014 dook ineens een deel van het medisch dossier van Schumacher op, dat eveneens aan media werd aangeboden. Een grootscheeps politie-onderzoek leidde toen tot de aanhouding van een verdachte die een dag na zijn arrestatie zelfmoord pleegde in zijn politiecel.

Buitenwereld

Ook nu wijt manager en woordvoerder SABINE KEHM er ten overvloede op dat publicatie van deze gegevens en ook van foto’s die in Schumi’s privéomgeving zijn gemaakt strafbaar is.

Over de toestand van de onfortuinlijke F1-legende wil zij weinig kwijt. Eigenlijk herhaalt zij alleen wat zij het afgelopen jaar vaker stelde, nadat hij op de piste zwaar hersenletsel opliep: ,,We zijn verheugd opnieuw te kunnen zeggen dat hij verdere vooruitgang heeft geboekt, maar ik zeg dat in het licht van de ernstige toestand waarin hij sinds het ongeluk verkeerde.”

Meer dan dit werd over de situatie nooit bekend gemaakt. Al te optimistische berichten dat hij in de voor hem gebouwde, state of the art, privékliniek alweer voorzichtig zou trainen of zelfs lopen werden later door bronnen rond de familie nadrukkelijk ontkend. En dat lijkt te betekenen dat Schumi’s toestand, drie jaar na de klap, nog steeds zorgelijk is. En dan zouden extra zorgen, zoals het bestaan van foto’s die in deze totaal van de buitenwereld afgezonderde ruimte werden gemaakt, Corinna Schumacher bespaard mogen blijven.