Nieuws/Entertainment
1527151867
Entertainment

Buren hadden geen idee dat Maxwell zich op landgoed bevond

BRADFORD - Omwonenden van het 63 hectare grote landgoed in de staat New Hampshire hadden geen idee dat Ghislaine Maxwell, de gezochte ex-vriendin van Jeffrey Epstein zich daar schuilhield. Het grote houten huis, alleen te bereiken via een bijna kilometer lange oprijlaan, lag half verscholen in de bossen even buiten Bradford, een stadje met 2000 inwoners in het noordoosten van de VS.

De FBI maakte bekend dat Maxwell het huis in december vorig jaar kocht voor 1 miljoen dollar (890.000 euro) in contanten. Ze werd donderdag gearresteerd door FBI-agenten die het huis waren binnengevallen.

In dit huis op het landgoed in Bradford heeft Ghislaine zich schuil gehouden.

In dit huis op het landgoed in Bradford heeft Ghislaine zich schuil gehouden.

„Ik had geen idee dat ze daar was. Zo zie je maar, je weet niet altijd wie je buren zijn”, vertelt ’buurvrouw’ Laurie Colburn, wier huis ongeveer anderhalve kilometer van Maxwell’s landgoed ligt.

„Ik ben verrast, want dit is een kleine, rustige stad. Maar ik denk dat dat het een goede plek maakt om zich te verstoppen”, vertelt de 18-jarige Jenna Cook, in de hoofdstraat van Bradford. Zij en andere bewoners zeiden dat ze Maxwell nooit in de stad hadden gezien.

De 58-jarige Maxwell verdween vorig jaar uit beeld na de arrestatie van Epstein. Ze wordt er onder meer van verdacht minderjarige meisjes te hebben geronseld voor Epstein voor seksueel misbruik.