Nieuws/Entertainment
1528742
Entertainment

Bus van cabaretier Martijn Kardol gestolen

Martijn Kardol

Martijn Kardol

De tourbus van cabaretier Martijn Kardol is gestolen. Dat meldt de meervoudig winnaar van het Leids Cabaret Festival donderdag op Facebook. Kardol won in 2016 de jury-, publieks- én persoonlijkheidsprijs.

Martijn Kardol

Martijn Kardol

„Helaas is in Rotterdam onze tourbus gestolen, met daarin alle spullen van mijn voorstelling”, verzucht Kardol in een filmpje. „Decor, piano, pianokruk, lampen, rookmachine, licht- en geluidstafel, zenders, alles is weg. Zelfs het pakje peuken van de technicus.” Er zijn geen sporen van braak aangetroffen. „Ze zijn gewoon ingestapt en weggereden.”

De voorstellingen van de komende week zijn afgelast. De cabaretier probeert zo snel mogelijk alle apparatuur en een nieuw decor te regelen. „Delen wordt zeer gewaardeerd, hoe meer mensen ervan weten, hoe minder mensen straks teleurgesteld voor het theater staan”, sluit hij af. „Dank alvast daarvoor en tot heel snel weer in het theater!”

Kardol krijgt donderdag op Twitter veel steunbetuigingen. Onder meer 3FM-dj Domien Verschuren laat weten het „k*tnieuws” te vinden.