Nieuws/Entertainment
1529302043
Entertainment

DiCaprio weerspreekt beschuldigingen Braziliaanse president

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio blijft organisaties steunen die zich inzetten voor de Amazone. De acteur en milieu-activist heeft op Instagram expliciet tegengesproken dat hij geld zou hebben gegeven aan organisaties die verantwoordelijk zouden zijn voor branden in het Amazonegebied. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro had DiCaprio daarvan beticht.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

„Op dit moment van crisis voor de Amazone, steun ik de mensen van Brazilië die hun natuurlijke en culturele erfgoed willen behouden”, schrijft DiCaprio in zijn statement. „De toekomst van deze onvervangbare ecosystemen staat op het spel, en ik ben trots dat ik de mensen steun die het gebied beschermen.”

Volgens Bolsonaro zou DiCaprio 5000 dollar hebben gedoneerd aan milieu-organisaties die ervan verdacht worden branden aan te steken om zo geld los te kunnen peuteren. DiCaprio ontkent dat hij die organisaties geld heeft gegeven.

DiCaprio blijft zijn steun uitspreken voor de inheemse stammen in het Amazonegebied en de wetenschappers en deskundigen die proberen het woud te redden. De acteur doneerde afgelopen zomer via zijn eigen liefdadigheidsinstelling 5 miljoen dollar om beschadigde delen van het regenwoud te herstellen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo