Nieuws/Entertainment
1530413
Entertainment

Gerard Joling onder vuur na ritje op struisvogel

Gerard Joling

Gerard Joling

Gerard Joling heeft een enorme bak kritiek over zich heen gekregen omdat hij een opmerkelijke foto van zichzelf op de rug van een struisvogel heeft gedeeld. De 57-jarige zanger houdt de vleugels van het dier, dat wordt gehouden bij de Ostrich Farm op Curaçao, vast voor stabiliteit. Volgers van Joling vinden dat hij zich schuldig maakt aan dierenmishandeling.

Gerard Joling

Gerard Joling

Joling schrijft voor de zekerheid expliciet bij de foto op Instagram dat de dieren van de Ostrich Farm goed worden verzorgd. „Leuke circusact, is toch om te gieren”, schrijft hij er tevens bij. „Totaal NIET om te gieren dit” en „Superzielig!” wordt er gereageerd. Ook vragen mensen zich af of Geer „wel goed in zijn bovenkamer is”.

Een struisvogel van de Ostrich Farm krijgt, net voor iemand op de rug klimt, een sok over zijn kop. Die wordt er op de terugweg pas afgehaald, omdat de struisvogel dan graag terug naar zijn hok wil en dus sneller zal lopen; iets wat schijnbaar plezierig is voor de berijder. De verzorgers raden het overigens af op de struisvogels te gaan zitten, maar laten het toe als een toerist er specifiek om vraagt.