Entertainment/TV
1531165344
TV

All You Need Is Love stopt na twee extra maanden

Na acht extra uitzendingen komt een einde aan een bijzonder seizoen van All You Need Is Love. Zaterdag wordt voorlopig de laatste aflevering uitgezonden, laat een woordvoerder van RTL 4 weten.

All You Need Is Love ging ruim twee maanden langer door dan gepland. Oorspronkelijk zou het huidige seizoen van All You Need Is Love al op 4 april eindigen. Vanwege de coronacrisis besloot RTL de reeks te verlengen. Eerst met vier afleveringen, daarna met een extra moederdagspecial om er vervolgens nog drie uitzendingen aan vast te plakken.

Het coronavirus had een grote impact op het afgelopen seizoen. Er kon geen publiek meer in de studio komen en ook waren er even geen omhelzingen en herenigingen. Met behulp van zogenoemde 'lovestreams' konden geliefden elkaar toch duidelijk maken hoeveel ze van elkaar houden en tegelijkertijd de nodige sociale afstand behouden.

Slijtageslag

RTL zag de kijkcijfers desondanks flink stijgen toen de coronacrisis begon. De eerste vier afleveringen bleven nog onder het miljoen maar vanaf half maart stegen de cijfers naar bijna 1,4 miljoen. De afgelopen weken daalden de cijfers weer. Gemiddeld keken dit seizoen zo'n 1,07 miljoen mensen per week.

Het afgelopen seizoen was een slijtageslag, zei presentator Robert ten Brink al eerder tegen BuzzE. "Iedereen heeft keihard gewerkt om dit mogelijk te maken. Het ging allemaal wat moeizamer met een kleinere crew, iedereen op afstand en veel vanuit huis. Maar ik ben ontzettend dankbaar dat we het hebben kunnen doen."