Nieuws/Entertainment

Romana Vrede krijgt vaste rol in Moordvrouw

Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Romana Vrede heeft een vaste rol in het zevende seizoen van de hitserie Moordvrouw. Zij speelt een hulpofficier van justitie die het team dwars gaat zitten, zo maakte RTL vrijdag bekend. Andere nieuwe bijrollen in het komende seizoen zijn voor Lidewij Mahler en Ian Bok.

Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Het is de eerste grote televisierol voor Vrede nadat zij vorige jaar de prestigieuze Theo d'Or won. Zij kreeg de prijs voor haar rol in het stuk RACE van regisseur Eric de Vroedt. Vrede is de eerste donkere actrice ooit die het beeldje heeft gekregen. Zij maakt vast deel uit van het ensemble van Het Nationale Theater.

Het nieuwe seizoen van Moordvrouw, dat uit acht afleveringen bestaat, begint op 21 januari op RTL4. Vaste acteurs als Wendy van Dijk, Thijs Römer, Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi keren terug. Na de opheffing van het bureau besluiten de rechercheurs samen door te gaan als zelfstandig team. Zij worden door oud-collega Dries (Ali Ben Horsting), die nu bij de AIVD werkt, ingeschakeld voor een een gevoelige opdracht.

Het nieuwe seizoen is geschreven door Alma Popeyus en Hein Schuetz, die eerder onder meer De Maatschap schreven. Moordvrouw wordt geregisseerd door Hanro Smitsman en Michiel van Jaarsveld.

Lees meer over