Nieuws/Entertainment

Charlotte Gainsbourg naar Nederland

Charlotte Gainsbourg

Charlotte Gainsbourg

Hollandse Hoogte

De Frans-Britse zangeres (en actrice) Charlotte Gainsbourg komt naar Nederland. De dochter van het roemruchte duo Serge Gainsbourg en Jane Birkin treedt op 24 maart op in Paradiso in Amsterdam.

Charlotte Gainsbourg

Charlotte Gainsbourg

Hollandse Hoogte

Haar ouders veroorzaakten in 1969 een sensatie met de uiterst sensuele plaat Je t’aime moi non plus. Het ’hijgnummer’ werd een wereldhit, waarvan ook door velen schande werd gesproken. Vader Gainsbourg (1928-1991), nog altijd een legende door werk en leven, had het eigenlijk eerder al met Brigitte Bardot willen uitbrengen, maar BB kreeg mot aan het thuisfront, vreesde ook te veel ophef en trok zich terug. Ze kreeg gelijk, er was links en rechts censuur en het Vaticaan zou het lied veroordelen.

Charlotte, die twee jaar na de rel ter wereld kwam, begon als tiener al te zingen en te acteren. Ze bleek meer dan de dochter van haar ouders alleen: zo werd ze eens gelauwerd tijdens het filmfestival van Cannes, voor een rol in een film van niemand minder dan Lars von Trier. Ook sleepte ze de Franse filmprijs César in de wacht.

Muziek

Op haar dertiende nam Gainsbourg met haar vader het nummer Lemon Incest op, en ook bij de film Charlotte For Ever bracht ze een gelijknamige plaat uit. In 2006 kwam haar tweede album, 5:55, uit, vol zwoel gezongen, elektronische droompop. In 2009 volgde album IRM en in 2011 Stage Whisper.

Haar meest recente album Rest gaat voornamelijk over haarzelf: „een compromisloos zelfportret dat door de internationale pers geprezen werd”, aldus Paradiso.

Lees meer over