Nieuws/Entertainment
1533403870
Entertainment

Belgische viroloog: festivals als Tomorrowland kunnen niet doorgaan

BRUSSEL - De kans is heel klein dat er in België deze zomer al grote festivals als Rock Werchter en Tomorrowland kunnen plaatsvinden. Dat stelt Marc van Ranst, de meest gezaghebbende viroloog van België, in een interview met de Vlaamse omroep VRT.

„Pas wanneer de piek van de coronacrisis is vastgesteld, kan er overwogen worden om de maatregelen gefaseerd terug te schroeven”, legt Van Ranst uit. „Er kunnen heel wat maatregelen afgebouwd worden wanneer we de piek van de epidemie hebben gezien. Grote massamanifestaties komen helemaal op het einde van de maatregelen die we gaan terugschroeven.”

Hij ziet grote festivals als Rock Werchter of Tomorrowland pas weer in september of oktober doorgaan. De muziekevenementen trekken ook altijd veel Nederlandse bezoekers.

Waar is dat feestje?

In ons land zijn alle grote evenementen afgelast tot 1 juni. Organisatoren van grote festivals als Pinkpop, Lowlands en Down the Rabbit Hole zeiden eerder deze week ervan uit te gaan dat deze in principe doorgaan, als er geen nieuwe maatregelen worden aangekondigd.