1535540
Entertainment

Beroepszaak Frank Masmeijer in juni

Frank Masmeijer

Frank Masmeijer

Het Antwerpse hof van beroep gaat zich in juni over het omvangrijke drugsdossier buigen waarin ook Frank Masmeijer is vervolgd. De voormalige tv-presentator kreeg in oktober acht jaar cel en een boete van 48.000 euro opgelegd voor zijn aandeel bij de invoer van een grote partij cocaïne via de haven van Antwerpen. Hij vecht zijn veroordeling aan in hoger beroep.

Frank Masmeijer

Frank Masmeijer

In eerste aanleg stonden 47 beklaagden terecht in deze zaak, die eigenlijk uit drie samenhangende drugszaken bestaat. De rechters spraken celstraffen uit van in totaal 227 jaar cel en deelden boetes uit van bij elkaar 1,3 miljoen euro. Zeker dertig veroordeelden zijn in beroep gegaan. Het hof wil het dossier voor alle beklaagden samen behandelen op 7, 15 en 28 juni.

Hoewel Masmeijer na zijn veroordeling tot acht jaar cel al maanden achter de tralies had moeten zitten, is de ooit gevierde showmaster nog steeds vrij en lijkt hij iedereen te slim af te zijn: zolang hij maar geen voet zet op Belgische bodem of in landen als Frankrijk, die wel een uitleveringsovereenkomst met Brussel hebben, heeft Frank niets heeft te vrezen. De Nederlandse justitie heeft kennelijk moeite met het Belgische gevangenisbeleid en levert om die reden geen ingezetenen uit. Frank is niet de enige die daar handig de vruchten van plukt. In Amsterdam, waar hij nogal eens wordt gesignaleerd, maakt niemand hem wat.

Als showmaster maakte Masmeijer in de jaren tachtig naam. Met programma’s als Dinges en De Holidayshow kluisterde hij miljoenen kijkers aan de buis. Na zijn tv-carrière vertrok hij naar België en zette daar horecazaken op.