Nieuws/Entertainment
1535784
Entertainment

Leonardo DiCaprio in nieuwe film Tarantino

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio speelt een hoofdrol in de nieuwe film van Quentin Tarantino over de moorden van de sekte van Charles Manson. DiCaprio heeft ja gezegd tegen de rol, meldt Deadline.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

DiCaprio speelt in de film een acteur op leeftijd. Voor Leonardo DiCaprio wordt het zijn eerste film sinds hij een Oscar won voor The Revenant. DiCaprio en Tarantino werkten eerder samen in Django Unchained.

Sekteleider Charles Manson droeg in augustus van 1969 een aantal van zijn volgers op de bewoners en gasten van een huis in de Hollywood Hills om te brengen. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie actrice Sharon Tate, de op dat moment acht maanden zwangere vrouw van Roman Polanski. Het is niet duidelijk of Tarantino het verhaal van de Manson-moorden in de film navertelt, of dat zijn plot zich afspeelt rond de gruwelijke misdaad uit 1969.

Tarantino had eerder Margot Robbie al gecast voor de rol van Sharon Tate. De negende film van Tarantino draait vanaf in augustus 2019 in de bioscopen, vijftig jaar na de brute moorden.