Nieuws/Entertainment
1536053301
Entertainment

Playboy brengt laatste reguliere papieren versie uit

Het einde van een tijdperk is daar. Deze week verschijnt het tijdschrift Playboy in de Verenigde Staten voor de laatste keer in de huidige vorm. In een open brief op het onlineplatform Medium schrijft topman Ben Kohn dat de voorjaarseditie van 2020 de laatste gedrukte versie is van het jaar. Daarna komt de nadruk te liggen op online. Het coronavirus zorgde ervoor dat deze verandering in een stroomversnelling terecht kwam.

Printversies van Playboy verschijnen in de toekomst alleen nog als speciale of tijdelijke edities of door middel van provocerende samenwerkingen”, aldus Kohn, die benadrukte dat papier is hoe het mannenblad begonnen is en daarom altijd deel zal uitmaken van Playboy. Het blad werd sinds vorig jaar slechts per kwartaal uitgebracht omdat de verkoop de afgelopen jaren hard achteruit ging.

Playboy werd in 1953 opgericht door Hugh Hefner, een man die zijn tijd ver vooruit was wat betreft marketing en het neerzetten van een langlopend, sterk merk. Kohn: „De laatste 66 jaar zijn we veel groter geworden dan alleen maar een magazine. En soms moet je het verleden laten gaan om ruimte te maken voor de toekomst.”