Nieuws/Entertainment
1536957
Entertainment

Sean Penn: Trump is vijand voor mensheid

Sean Penn heeft hard uitgehaald naar Donald Trump. Op de website van Time Magazine noemt de acteur de Amerikaanse president „een vijand voor de mensheid” en „een vijand van de staat.” Penn reageert daarmee op Trumps uitspraken over ’shitholecountries’.

Donderdag haalde Trump zich de woede op de hals van vele landen omdat hij tijdens een beraad over immigratie de woorden ’shitholecountries’ zou hebben gebruikt. Ook vroeg de president zich af „waarom al die mensen uit die ’shitholes’ naar Amerika komen.” Wereldwijd werd verontwaardigd gereageerd op de uitlatingen, die ingewijden hadden gerapporteerd aan verscheidene media.

Penn noemt Trumps uitspraken „nog erger dan enkel ongevoeligheid of nationalisme.” Volgens de acteur kan Amerika alleen nog eenheid vinden „als we erkennen dat onze huidige president, misschien wel voor het eerst in onze geschiedenis, een vijand van medeleven is. We kunnen niet alleen verenigd worden met elkaar maar ook met Afrika, El Salvador, Haïti, Mexico, het Midden-Oosten en verder als we erkennen dat president Donald Trump een vijand van alle Amerikanen, Republikeinen, Democraten, onafhankelijken en elke pasgeboren baby is. Een vijand voor de mensheid. Hij is een vijand van de staat”, schrijft Penn.

In zijn stuk kijkt Penn ook terug op de verwoestende aardbeving die precies acht jaar geleden plaatsvond in Haïti. De acteur, die destijds vrijwilligerswerk deed in het land, neemt het op voor de Haïtianen die in de Verenigde Staten hun geluk zoeken. „Ze dragen bij. Er is geen discussie over de waarde die ze toevoegen aan de Amerikaanse samenleving.”