Entertainment/TV
1537075346
TV

Jinek neemt maatregelen na incident: ’Wij hopen dat dit nooit meer gebeurt’

De makers van de RTL-talkshow Jinek hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat de uitzendingen in de toekomst opnieuw worden verstoord. Dat zei presentatrice Eva Jinek woensdag aan het begin van de uitzending.

„Dit programma is opgericht om aandacht te geven aan maatschappelijke discussies en ik vind het heel belangrijk om dat in een live-uitzending te doen met publiek erbij. Maar niet op deze manier”, zo kwam ze terug op het incident van dinsdag, waarbij twee Qatar-actievoerders uit het publiek kwamen en begonnen te schreeuwen. Het was al het derde ongeplande moment in korte tijd.

„Voor alle duidelijkheid: wij wisten niets van deze acties af. Wij, ikzelf, zouden nooit meewerken aan een vooropgezet plan. Dat hebben wij nog nooit gedaan, nu ook niet”, verduidelijkte Jinek. Ze vindt wel dat het nooit meer mag gebeuren. „Wij zijn natuurlijk verantwoordelijk voor alles wat in deze studio gebeurt. Deze incidenten zijn voor ons dan ook een les. Wat wij tot nu toe geregeld hadden was blijkbaar niet genoeg. We hebben de maatregelen aangepast. Wij hopen oprecht dat dit nooit meer gebeurt.”

Balen

Eerder lieten RTL en producent PilotStudio ook al weten te balen van de incidenten. Of er extra maatregelen worden genomen om zulke voorvallen in de nabije toekomst te voorkomen, werd niet gezegd.

John van den Heuvel liet zich woensdag buitengewoon kritisch uit over de beveiliging rond het programma. De misdaadverslaggever zei dat iedereen zich „vrij makkelijk” naar binnen zou kunnen bluffen, dat niet iedereen wordt gecontroleerd en dat er ook geen detectiepoortjes zijn. Omdat hij permanent beveiligd wordt, heeft Van den Heuvel op advies van de politie besloten voorlopig niet meer naar talkshows te gaan.