Nieuws/Entertainment

Williams: ’Donatie Wahlberg memorabele stap naar gelijkheid’

Michelle Williams

Michelle Williams

Hollandse Hoogte

Michelle Williams heeft positief gereageerd op de donatie van Mark Wahlberg van 1,5 miljoen dollar aan de Time’s Up beweging, meldt Deadline. De acteur maakte zaterdag bekend dat hij het geld dat hij kreeg voor zijn rol in de film All The Money in the World in zijn geheel overmaakt voor hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik.

Michelle Williams

Michelle Williams

Hollandse Hoogte

Acteur Wahlberg kreeg veel kritiek over zich heen toen bekend werd dat hij voor de reshoot van de film 1,5 miljoen dollar betaald kreeg, terwijl zijn mede-hoofdrolspeelster Michelle Williams in overeenkomst met haar contract en met haar eigen instemming slechts een onkostenvergoeding van1000 dollar kreeg. Na het besluit van Wahlberg om zijn 1,5 miljoen aan Time’s Up te doneren, deed ook het agentschap van de beide acteurs, WME, een flinke duit in het zakje: zij maakten 500.000 dollar over aan Time’s Up.

„Vandaag gaat het niet over mij”, zei Michelle Williams in een verklaring. „Mijn collega-actrices steunden me en stonden op voor me, mijn activistische vrienden leerden me mijn stem te gebruiken, en de machtigste mannen luisterden en handelden. Als we echt gelijkheid willen, vraagt dat van ons allemaal inzet en opoffering. Vandaag is voor mij één van de meest memorabele dagen van mijn leven vanwege Mark Wahlberg, WME en een gemeenschap van vrouwen en mannen die delen in deze prestatie. Anthony Rapp, we staan allemaal achter je.”

Wahlberg en Michelle moesten opdraven voor heropnames voor de film All The Money in the World, doordat Kevin Spacey uit de film geschrapt werd en vervangen werd door Christopher Plummer. Spacey raakte in opspraak, nadat Anthony Rapp hem van seksuele intimidatie beschuldigde toen Rapp 14 jaar oud was.

Lees meer over