Entertainment/TV
1538179738
TV

Radio Oranje ook via regionale omroep

Paul Haenen: ’Behoefte aan saamhorigheid’

Paul Haenen

Paul Haenen

Paul Haenen heeft het voor elkaar gekregen dat ook de regionale televisiezenders AT5 en Tv-NH zijn programma Radio Oranje, oftewel Troost TV, gaan uitzenden. „In deze tijd hebben we behoefte aan saamhorigheid, aan een positief geluid en gezellig vermaak”, vertelt de cabaretier/programmamaker. „Hoe meer zenders dat uitdragen, hoe beter.”

Paul Haenen

Paul Haenen

Op zijn eigen Youtube kanaal Betty Asfalt TV brengt Haenen sinds een kleine twee weken dagelijks interviews met acteurs, zangers en schrijversonder de noemer Radio Oranje, als een soort onderduik tv in de ’coronaoorlog’.

Daarnaast spreekt hij iedere avond op zijn eigen kanaal het volk toe als Dominee Gremdaat. „Juist nu is het heel belangrijk om goed te slapen. En we maken ons toch allemaal druk om wat er om ons heen gebeurt. Het is dan fijn om dat van je te kunnen laten afglijden. Om even te relativeren voor je naar bed gaat.”

Haenen is heel blij dat zijn initiatieven zo’n succes zijn: „Ik hoop dat meer regionale zenders hier op inprikken en dat we samen mooie troostrijke televisie kunnen maken.”