Nieuws/Entertainment
1538411602
Entertainment

Sam Mendes en Steven Spielberg steunen theaterfreelancers

Sam Mendes

Sam Mendes

Regisseur Sam Mendes heeft een fonds opgericht om Britse professionals uit de theaterindustrie te helpen. Hij wordt daarbij financieel gesteund door Netflix, Steven Spielberg en Veep-bedenker Armando Iannucci.

Sam Mendes

Sam Mendes

Het initiatief is vooral bedoeld voor freelancers uit de theaterwereld die niet in aanmerking komen voor overheidssteun en niet hebben kunnen werken sinds het coronavirus de Britse theaterwereld half maart stillegde, meldt Mendes zondag aan Variety. Zij kunnen komende weken een bijdrage uit het fonds aanvragen.

De regisseur hoopt dat meer partijen het initiatief zullen steunen. „Ik ben Netflix extreem dankbaar voor hun gulheid en voortrekkersrol”, aldus Mendes over de streamingservice, die 500.000 pond (ruim 550.000 euro) in het fonds heeft gestoken. „Ik hoop dat dit andere individuele donors en stichtingen aanmoedigt ook bij te dragen.”

Zondag kwam de Britse overheid ook met een flinke bijdrage voor de culturele sector in het Verenigd Koninkrijk. Een steunpakket van 1,7 miljard euro moet instellingen als theaters, musea, muziekpodia, galerieën en filmhuizen op de been houden tijdens de coronacrisis.