Entertainment/Sterren
1538426313
Sterren

Jaimie Vaes wil iets doen voor slachtoffers van huiselijk geweld

Jaimie Vaes wil graag iets doen voor mensen die net als zij te maken hebben gehad met huiselijk geweld. „Er zijn zoveel vrouwen in een soortgelijke situatie of heftiger, er is behoefte aan gesprek. Ik heb nu een stem en ik voel dat ik hier iets kan betekenen”, zegt de influencer in het tijdschrift Elle.

Jaimie, die na uitgelekte beelden van haar mishandeling aangifte heeft gedaan tegen haar ex Lil Kleine, denkt dat anderen helpen haar zelf misschien ook helpt met ’het verwerkingsproces’. Op welke wijze ze dat gaat doen, kan ze nog niet zeggen. „Er komt in ieder geval iets moois aan, een project, waar ik nu nog niet zoveel over kan zeggen.”

Zelf durft Jaimie inmiddels opener te zijn over wat ze heeft meegemaakt. „Door de situatie waar ik in zat, ben ik mijn mond gaan houden. Het is ook niet een onderwerp waar mensen makkelijk over praten en het was ook gewoon wijselijk dat ik mijn mond hield. Er was geen ruimte voor. Daardoor raakte ik wel steeds verder verwijderd van mezelf. Want ik heb wel een mening en geef die ook graag.”

Eerst van mezelf houden

Ondanks alles blijft ze geloven in de liefde, al is ze daar nu niet zo mee bezig. „Op dit moment is het belangrijk dat ik eerst goed van mezelf leer houden, zodat ik mijn grenzen, de volgende keer dat iets niet goed voelt, kan aangeven.”

In februari lekten videobeelden uit waarop te zien is hoe Lil Kleine het hoofd van zijn verloofde tussen een autodeur klemt. De rapper werd kort daarna aangehouden en het Openbaar Ministerie liet weten hem te verdenken van een poging tot zware mishandeling. Jaimie verbrak de relatie. De twee hebben samen een zoon.