Entertainment/Gossip
1538695556
Gossip

’Harvey Weinstein draaide Robin Williams een loer’

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

De film Good Will Hunting deed het in 1998 nog goed toen filmstudio Miramax besloot het drama met Matt Damon en Ben Affleck uit de bioscoop te halen. Kevin Smith, ook een van de producenten van Good Will Hunting, schrijft in zijn nieuwe boek dat voormalig Miramax-baas Harvey Weinstein op deze manier probeerde te tornen aan het salaris van Robin Williams.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Williams zou een deal hebben gesloten waarbij hij een aanzienlijk deel van de winst zou krijgen als Good Will Hunting meer dan 100 miljoen zou opleveren. Dat leek met een productiebudget van 10 miljoen een flinke opgave, maar de box office-resultaten gingen al snel die kant op. Volgens Smith besloot Weinstein de film uit de bioscoop en naar de videotheek te halen, omdat video-opbrengsten niet meetelden in het contract van Williams en hij de acteur zo minder zou hoeven te betalen.

De truc van Weinstein lijkt niet zo goed te zijn gelukt: Good Will Hunting bracht uiteindelijk wereldwijd evengoed 225 miljoen dollar in het laatje. Ook leverde de film Williams zijn eerste en enige Oscar op. Damon en Affleck wonnen een Academy Award voor het script van de film.