Nieuws/Entertainment
1540507
Entertainment

Clooney maakt miniserie van Catch-22

George Clooney

George Clooney

George Clooney gaat flink aan de bak voor een nieuwe serie op de Amerikaanse streamingservice Hulu. De 56-jarige acteur gaat een verfilming van het boek Catch-22 produceren en regisseren en is onderdeel van het schrijversteam. Daarnaast speelt hij ook een rol in de nog naamloze miniserie.

George Clooney

George Clooney

Het is de eerste televisierol in bijna twintig jaar voor George, die in 1999 afzwaaide bij ziekenhuisserie ER. Hij had daarna wel nog een keer een gastrolletje in het eerste seizoen van Friends.

De nieuwe serie gebaseerd op het boek van Joseph Heller uit 1961 zal bestaan uit zes delen. Het veelgeprezen absurdistische boek introduceerde de term Catch-22 voor een paradoxale situatie waar geen uitweg uit lijkt. In het verhaal is dat regel 22 die piloten toestaat de oorlog te verlaten als ze niet goed bij hun verstand zijn, terwijl in het handboek tegelijkertijd wordt omschreven dat iedereen die weg wil uit de oorlog, wel degelijk bij z’n verstand is.

Het boek werd in 1970 al eens verfilmd met Alan Arkin in de hoofdrol. De opnames van Clooneys serie starten later dit jaar. Wanneer het programma te zien is, is nog niet bekend.