Entertainment/Gossip
1541262123
Gossip

Heroes-actrice Hayden Panettiere kampte jarenlang met verslavingen

Hayden Panettiere

Hayden Panettiere

Hayden Panettiere kampte jarenlang met een verslaving aan alcohol en zware pijnstillers. De 32-jarige actrice, bekend van de series Heroes en Nashville, vertelt aan het tijdschrift People dat ze vorig jaar hulp heeft gezocht voor haar verslavingen.

Hayden Panettiere

Hayden Panettiere

„Het is niet makkelijk geweest en er zijn veel ups en downs geweest”, blikt Panettiere terug. „Maar ik heb geen spijt, zelfs niet van de vervelendste dingen die me zijn overkomen. Ik voel me ongelooflijk geslaagd en ik heb het gevoel dat ik een tweede kans heb gehad.”

Al vroeg in haar carrière begon de actrice met drinken en later ook met het gebruiken van opioïden, oftewel morfine-achtige pijnstillers. „Naarmate ik ouder werd, werden drugs en alcohol iets waarmee ik niet zonder kon leven.”

Geelzucht

Na de geboorte van haar dochter in 2014 kreeg Panettiere een postnatale depressie en nam haar gebruik alleen maar toe. Om die reden besloot ze in 2018 dat haar dochter bij haar ex moest gaan wonen. Later werd de actrice met geelzucht opgenomen in het ziekenhuis. „Artsen zeiden dat mijn lever het zou gaan begeven.”

Uiteindelijk liet de actrice zich acht maanden opnemen in een afkickkliniek. „Ik ben zo dankbaar dat ik weer deel uitmaak van deze wereld. Ik neem dat nooit meer voor lief.”