Nieuws/Entertainment
1542090595
Entertainment

Ondanks nieuwe coronaregels:

Bassie & Adriaan-expositie blijft geopend

Ondanks de nieuwe coronaregels blijft de expositie over het leven en werk van de broers Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, geopend.

Een woordvoerder van de tentoonstelling laat weten aan het ANP: „Los van alle maatregelen die we hebben genomen om de expo coronaproof te maken, werkten we al met tijdslots van 25 mensen. Daarmee voldoen we aan de nieuwe richtlijnen van de overheid.”

Met de tentoonstelling Een schat aan herinneringen, die eigenlijk deze zomer al moest opengaan, gaat een langverwachte wens van het nog altijd populaire duo in vervulling. De expositie over het leven van de broers Bas (85) en Aad (77) van Toor is ingedeeld in drie thema’s: hun beginjaren als acrobatenduo The Crocksons, hun ruim twee decennia met het Circus Bassie & Adriaan en hun succesvolle televisiecarrière. Er zijn onder meer vele rekwisieten uit de series te zien zoals de Griekse Steen, de schatkist en de kroon.

Fans zijn vanaf dinsdag welkom in Museum Vlaardingen. Het museum kan door de coronamaatregelen minder mensen ontvangen dan in eerste instantie werd verwacht. Er kan maar één route in het gebouw worden gevolgd en bezoekers moeten anderhalve meter afstand houden en een mondkapje dragen.