Nieuws/Entertainment
1543624507
Entertainment

Fans vragen makers Bondfilm: stel release uit vanwege corona

Een grote groep fans van James Bond heeft maandag een open brief geschreven aan de makers van de nieuwe film No Time To Die. Het gezelschap roept in een brief, die te lezen is op de website MI6-HQ, een van de grootste internationale 007-fansites, de producenten op de film uit te stellen vanwege het nieuwe coronavirus. Doordat overal ter wereld grote groepen fans naar de bioscoop zullen gaan, zou het virus zich gemakkelijker kunnen verspreiden, zo vrezen de schrijvers.

Zij vragen producent EON Films de release tot de zomer uit te stellen. De première van de 25e Bond-film staat nu gepland op 31 maart in Londen. In de week daarna gaat No Time To Die wereldwijd uit. In Nederland is het nieuwe 007-avontuur vanaf 2 april in de theaters te zien. Er zijn al tienduizenden kaarten voor de voorstellingen verkocht.

„Het is maar een film”, stellen de fans. „De gezondheid van het publiek is belangrijker dan de marketing en de enorme campagne.” De kans dat No Time To Die een kassucces wordt is groot; de vorige films brachten stuk voor stuk zo’n miljard dollar op. De promotietour van No time To Die is vanwege het coronavirus overigens al flink ingekort. De release van de film in Hongkong is een paar weken uitgesteld.

Royal Albert Hall

De schrijvers van de brief wijzen er ook op dat de Royal Albert Hall in Londen 6000 stoelen telt. Er zijn de afgelopen dagen al evenementen afgezegd met minder deelnemers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. „Eén besmet persoon in het publiek kan de hele zaal infecteren”, stellen de fans. „Dat is niet het soort publiciteit dat je wilt hebben.”

De producenten hebben nog geen reactie gegeven. Ook de Nederlandse distributeur Universal Pictures was maandagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.