Entertainment/Gossip
1543959608
Gossip

Broadway-acteur James Beeks opgepakt voor betrokkenheid Capitool-rellen

Broadway-acteur James Beeks is dinsdag aangehouden voor zijn aanwezigheid bij de bestorming van het Capitool op 6 januari, meldt The Hollywood Reporter. Beeks is vooral bekend dankzij zijn rol als Judas in de reizende versie van de hitmusical Jesus Christ Superstar en zijn imitaties van Michael Jackson.

Beeks wordt verdacht van het dwarsbomen van de democratische gang van zaken in het Congres en het onrechtmatig binnendringen van het gebouw in het hart van Washington. Hij werd aangehouden in Milwaukee, daarna is de zaak overgedragen aan de rechtbank in Washington. Beeks mag de rechtszaak in vrijheid afwachten.

De politie wist Beeks aan te houden nadat zij hem hadden herkend dankzij het jacket met het logo van BAD, het wereldberoemde album van Michael Jackson uit 1987.

Een flinke groep aanhangers van inmiddels oud-president Donald Trump bestormde op 6 januari dit jaar het Capitool toen daar de verkiezingsuitslag werd bekrachtigd. Zijn tegenstander Joe Biden won de verkiezingen, maar de aanhangers van Trump stelden dat hij de verkiezingsuitslag had gestolen van hun idool.