Entertainment/Sterren
1544293340
Sterren

Ewout Genemans zoekt contact politie Curaçao na kritiek op docu

Ewout Genemans

Ewout Genemans

Ewout Genemans gaat contact opnemen met de politie op Curaçao nadat zij ’met teleurstelling en afkeuring’ naar zijn documentaire over het politieapparaat op het eiland heeft gekeken.

Ewout Genemans

Ewout Genemans

Dat laat een woordvoerder van RTL woensdag weten aan het ANP. Genemans is behalve presentator ook de producent van het RTL-programma Ewout.

De betreffende aflevering werd maandagavond uitgezonden en bevat beelden van politieacties in het land. In de aflevering laat Genemans ’de duistere kant van Curaçao’ zien. Volgens de Curaçaose politie had Genemans beloofd de documentaire voor uitzending aan de politie te laten zien, maar is dat niet gebeurd. Ook zou Genemans de documentaire onder valse voorwendselen hebben gemaakt.

Momenteel kijkt de politie van Curaçao, dat een land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden, of er juridische stappen gezet kunnen worden tegen de programmamaker.

Eerder dit jaar was er al enige ophef rond het eiland toen de lokale pers niet aanwezig mocht zijn bij een politie-inval. De Koninklijke Marechaussee had op dat moment, naar eigen zeggen, mensen ingehuurd om een documentaire te maken over de bestrijding van criminaliteit. Achteraf bleek dat te gaan over Genemans en zijn crew. Dat zorgde voor veel onbegrip en boosheid bij de Curaçaose pers.