Nieuws/Entertainment
1546653
Entertainment

Koning spreekt werklozen die zich beter moeten kleden

Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander bracht dinsdagmorgen een werkbezoek aan Dress for Success in Amsterdam. Deze stichting helpt mensen die werk zoeken bij het kiezen van de juiste kleding. Ook geven ze praktische ondersteuning bij hun sollicitaties.

Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander

Tijdens het werkbezoek kreeg Willem-Alexander uitleg over het ontstaan en het doel van Dress for Success. Ook sprak hij enkele werkzoekenden die advies kregen. Zij vertelden wat dit voor hen betekent. Als afsluiting van het bezoek kreeg de koning een rondleiding door de winkel en sprak hij met vrijwilligers die hem uitlegden wat zij zoal doen.

Willem-Alexander spreekt vrijwilligers van Dress for Success

Willem-Alexander spreekt vrijwilligers van Dress for Success

Dress for Success Amsterdam werd opgericht in 2008 en hielp in 2016 zo’n 1600 werklozen. Bijna 60 procent daarvan slaagde erin om na het advies een baan of een opdracht binnen te halen. In totaal zijn er in Nederland tien winkels waar werkzoekenden terechtkunnen voor kleding en praktische ondersteuning.

Dress for Success is één van de 22 initiatieven die deelnemen aan het programma Meedoen, samen uit de armoede! van het Oranje Fonds. Dit programma wil ervoor zorgen dat mensen in armoede meer meedoen in de samenleving. Het Oranje Fonds steunt de initiatieven met geld, coaching en trainingen.