Nieuws/Entertainment
1550129433
Entertainment

Oud-presentatrice Tineke Verburg (64) overleden

Tineke Verburg

Tineke Verburg

Hilversum - Oud-televisiepresentatrice Tineke Verburg is zaterdag op 64-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Dat meldt AvroTros zondag namens de familie. Ze is vooral bekend als omroepster, ze begon haar loopbaan in 1979 bij de Tros. Verburg was al enkele maanden ziek. Ze laat een zoon en een kleinzoon achter.

Tineke Verburg

Tineke Verburg

Verburg presenteerde later onder meer programma’s als Tros Aktua, waarvoor ze ook zelf reportages maakte in binnen- en buitenland, Tros Triviant, Hollywood Boulevard, Lunch TV en vooral programma’s rond het Nederlandse bedrijfsleven: Tros Aktua Export, de World Trade Show en Tros Aktua in bedrijf.

Na haar afscheid van de Tros ging Verburg aan de slag voor RTL. Ze maakte daar programma’s als Nederland in bedrijf (2004-2006), VakwerkNL (2007) en Supervrouwen (2015).

AvroTros laat in een reactie weten „Tineke te herdenken als een bijzonder professionele collega met aandacht en warmte voor de mensen om haar heen. We zijn haar zeer dankbaar voor alles wat ze voor de Tros betekend heeft”.

Op NPO 1 is maandag om 16.05 uur een aflevering te zien van Tros Triviant voorafgegaan door een in memoriam.