Nieuws/Entertainment
1553065529
Entertainment

Lowlands begint aan 27e editie

Biddinghuizen is er weer helemaal klaar voor. Hier vindt vanaf vrijdag tot en met zondag de uitverkochte 27e editie van Lowlands plaats. Hoewel bezoekers sinds donderdagochtend hun tenten konden opzetten en in de avond al konden feesten, barst het festival pas vrijdag officieel los.

De eerste festivaldag wordt afgesloten door De Staat. De Nijmeegse rockers zijn later als vervangers van The Prodigy aan de line-up toegevoegd. Die band blies de show af vanwege het overlijden van frontman Keith Flint. De Staat komt naar Biddinghuizen met een speciaal voor Lowlands ontworpen concert.

Festivalgangers staan op vrijdag verder nog optredens te wachten van onder meer Ronnie Flex, Anne-Marie, The Streets, Royal Blood en Ziggy Marley. Zoals altijd gaat na de optredens van de bands het nachtprogramma verder met optredens van dj’s uit verschillende genres op meerdere plaatsen op het terrein.

Camping

Zaterdag en zondag staan onder meer optredens van Billie Eilish, The National, Franz Ferdinand, New Order en Tame Impala op het programma.

Het festival, dat traditioneel plaatsvindt naast het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen, duurt tot maandag 05.00 uur. De festivalgangers mogen tot en met maandagochtend op de camping blijven staan, maar moeten om 12.00 uur hun tent en andere spullen hebben ingepakt.