Entertainment/Sterren
1554414740
Sterren

Op1-kijkers boos na ’gevoelloze’ opmerking Erik Dijkstra naar ongeneeslijk zieke Jan Rot

Jan Rot, die maandagavond aan tafel was geschoven bij de talkshow Op1 om te praten over zijn ongeneeslijke ziekte, kreeg van presentator Erik Dijkstra te horen dat hij op moest schieten. „Begin snel, Jan, want na ons zit een live-programma, dus we zitten strak op de tijd”, aldus Dijkstra. Dit schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Zelf lijkt Jan zich er niet aan te storen. „We doen hem kort”, reageerde hij. Hierna brengt hij zijn vertaling van Danny Vera’s Rollercoaster ten gehore. Onlangs maakte Jan via sociale media bekend dat hij terminaal ziek is, nadat er uitzaaiingen van kanker in zijn lichaam zijn gevonden.

Kijkers stoorden zich wel aan de opmerking van Dijkstra en er wordt volop gal gespuwd op Twitter. „Om te beginnen: Hulde en een diepe buiging voor Jan Rot. Maar tegen iemand die niet weet hoeveel tijd hij nog heeft zeggen: ’Begin snel, want na ons komt een live-programma dus we zitten strak in de tijd’... Dan ben je wat mij betreft presentator-af”, schrijft iemand. Een ander twittert: „Wat een walgelijke opmerking van Erik Dijkstra tegen Jan Rot dat hij snel moest beginnen. Deze vent heeft het empathisch vermogen van een dooie vinvis.”

Onderstaand het fragment

Een greep uit de reacties:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop