Entertainment/Royals
1554881641
Royals

’Vliegtuig met Edward en Sophie maakt noodlanding’

Een vliegtuig met aan boord de Britse prins Edward en zijn vrouw Sophie heeft naar verluidt een noodlanding moeten maken. De graaf en gravin van Wessex waren op weg naar Gibraltar, maar moesten wegens technische problemen rechtsomkeert maken naar Londen.

Het toestel van British Airways zou deze middag hebben moeten landen op het Britse overzeese gebiedsdeel. In eerste instantie werd de vlucht nog vertraagd voordat het vliegtuig helemaal terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens Britse media besloten de piloten van vlucht BA940 uit voorzorg terug te keren wegens technische problemen.

Het toestel werd bij terugkomst zonder problemen aan de grond gezet. Er wordt momenteel gezocht naar een vervangend vliegtuig om Edward en Sophie alsnog naar Gibraltar te brengen.

Het bezoek van de graaf en gravin van Wessex aan Gibraltar werd overigens niet goed ontvangen door Spanje. De regering in Madrid claimt namelijk dat het Britse overzeese gebiedsdeel onderdeel is van Spanje en heeft geprotesteerd tegen het bezoek van Edward en Sophie.