Nieuws/Entertainment
1559650807
Entertainment

Paleis bezorgd: onthullende biografie Harry en Meghan komt echt uit

Meghan en Harry

Meghan en Harry

Het gerucht was er al langer, maar prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben wel degelijk meegewerkt aan een onthullende biografie. Volgens The New York Post vertellen de Sussexes in het nieuwe boek alles over hun dramatische stap terug binnen het Britse koningshuis.

Meghan en Harry

Meghan en Harry

De biografie heeft de titel Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family, en bestaat uit interviews met het stel. Die gaven ze kort voor ze het Verenigd Koninkrijk verlieten en besloten om te verhuizen naar Los Angeles.

Het boek claimt de vele geruchten rondom de hertog en hertogin van Sussex ontkrachten. De biografie komt uit in augustus en is geschreven door royalty-verslaggevers Omid Scobie en Carolyn Durand, van respectievelijk Harper’s BAZAAR en Elle. Via Amazon is het boek momenteel zelfs al te bestellen.

Het boek gaat deels over de Britse pers en over hoe die zich opstelde tegenover Harry en Meghan. De prins en zijn vrouw zijn nu verwikkeld in een hevige juridische strijd tegen de Daily Mail en de Mail on Sunday, die een brief aan Meghans vader publiceerden in 2019. Afgelopen vrijdag bepaalde de rechter dat de hertogin delen van de rechtszaak moest laten vallen, maar ze is vastbesloten de zaak door te zetten.

Mensen die zich in de kringen van de Queen begeven zouden al ongerust zijn over wat Harry en Meghan openbaren. Het idee van het boek ontstond al in de aanloop naar het huwelijk van Meghan met prins Harry, toen de eerste breuken zichtbaar werden tussen haar en de koninklijke familie. Vriendinnen van de voormalig actrice zouden toen de auteurs benaderd hebben, om de beeldvorming rond Meghan ’recht te willen zetten’, maar het boek liep vertraging op door Megxit. De koninklijke familie vreest dat het boek ’zout in de wonden strooit’, en ook zal vertellen over de woede van prins Charles en de gekwetstheid van koningin Elizabeth.