Nieuws/Entertainment
1560905596
Entertainment

Nieuwe Lion King trekt meer bezoekers dan origineel

The Lion King

The Lion King

De nieuwe versie van de Disney-film The Lion King heeft de resultaten van het origineel in de Nederlandse bioscopen overtroffen. De digitaal geanimeerde remake heeft binnen zes weken meer dan 2,574 miljoen mensen weten te trekken. Dit is een paar duizend bezoekers meer dan het origineel, dat in 1995 een groot succes was.

The Lion King

The Lion King

Dat heeft distributeur Disney dinsdag laten weten. De zegetocht van de remake is overigens nog niet voorbij; de film staat al zes weken op eenzame hoogte in de lijst met best bezochte bioscooptitels van dit moment.

The Lion King (2019) heeft nu wel The Lion King (1995) uit de top 10 van best bezochte bioscoopfilms in Nederland ooit gestoten. De best bezochte titels ooit blijven voorlopig The Sound of Music (3,99 miljoen), Irma la Douce (3,62 miljoen) en Titanic (3,4 miljoen).

The Lion King doet het niet alleen in Nederland heel goed, wereldwijd is de opbrengst van de liveactionfilm binnen zes weken gestegen naar meer dan 1,5 miljard dollar. Hiermee staat de film ook wereldwijd inmiddels in de top 10 van meest succesvolle titels aller tijden. De remake, met de stemmen van onder anderen Beyoncé en Seth Rogen, vertelt het verhaal van leeuwenjong Simba die het op moet nemen tegen zijn boze oom Scar.