Nieuws/Entertainment
1561652115
Entertainment

Kijkers ontroerd en vol lof na tv-optreden André van Duin en Danny Vera

Het optreden van André van Duin met Danny Vera zaterdagavond in Matthijs gaat door, ontroerde veel kijkers. Het nummer Voor altijd is een liefdevolle ode van Van Duin aan zijn overleden echtgenoot Martin Elferink en hun leven samen, geschreven door Danny Vera.

Dat het bij de kijkers binnenkwam, blijkt uit hun lovende en lyrische reacties op Twitter. Bij Op1-presentatrice Carrie ten Napel liepen de tranen over de wangen, laat ze weten. En zij was niet de enige. ’Tranentrekkend’ noemt een kijker de ’stilte en die blik van Danny Vera aan het eind van het fenomenaal gezongen pareltje door André van Duin’. Die blik van Danny Vera en de traan van André zorgen dan ook voor lof voor de tv-makers, die het moment zo ontroerend wisten vast te leggen.

Velen vinden André van Duin na zijn optreden een lichtend voorbeeld. Zo wordt hij ’een man voor ons allen, een man van ons allen’, een ’held’ en ’de pater familias van Nederland’ genoemd. „De man is oprecht, een verbinder en gezegend met nuchtere wijsheid en humor.” En: „Ik geloof elk woord van wat deze man zegt als hij zingt. Het komt zo fijn binnen, mooie vent, André van Duin.” Iemand meent zelfs dat ’als iedereen een klein beetje van André van Duin zou hebben, de wereld er een stuk mooier uit zou zien’.