Entertainment/Sterren
1561753933
Sterren

Universal Music koopt muziekcatalogus Neil Diamond

Universal Music Group (UMG) heeft na Bob Dylan en Sting ook de volledige muziekcatalogus van de Amerikaanse zanger en componist Neil Diamond binnengehaald. UMG heeft geen financiële details bekendgemaakt. Diamond schreef vele hits als Sweet Caroline, I'm A Believer (voor The Monkees) en Red Red Wine, dat in de jaren tachtig een hit werd in de versie van UB40.

Het gaat om alle opnames, inclusief 110 nog niet uitgebrachte liedjes, een nog onuitgebracht album en archiefvideomateriaal, aldus Universal. De platenmaatschappij zal ook alle toekomstige muziek van Diamond opnemen en uitbrengen, mocht de 81-jarige zanger nog een keer de studio induiken. Diamond heeft tot dusver meer dan 130 miljoen albums verkocht.

Afgelopen maand kocht UMG, genoteerd aan de Amsterdamse aandelenbeurs, ook al alle liedjes en de rechten daarop van de Britse muzikant Sting. In 2020 kocht Universal de voltallige catalogus van Bob Dylan, die er tussen de 300 en 400 miljoen dollar mee verdiende. Ook Neil Young, Debbie Harry (Blondie) en Shakira verkochten de rechten op hun muziek de afgelopen jaren, net als de Franse dj David Guetta.