Entertainment/TV
1563027009
TV

Ilse Warringa maakt serie over voetbalouders

Producent Hollands Licht ontwikkelt samen met Luizenmoeder-ster Ilse Warringa een nieuwe komische dramaserie. Warringa schrijft het script van Voetbalouders en zal de serie ook regisseren. Of zij gaat meespelen, is nog niet duidelijk.

Voetbalouders wordt een komische dramaserie over ’de schaamteloze wijze waarop ouders zich gedragen rondom het amateurvoetbalteam van hun kinderen’. De serie vertelt het verhaal van Lilian die door haar getalenteerde zoontje Levi nieuwkomer is op voetbalclub MJD’11 en geconfronteerd wordt met de botte omgangsvormen van de voorzitter, kantinejuffrouw, trainer, coach en sommige andere fanatieke voetbalouders.

„Van kinds af aan sta ik elke week langs de lijn”, vertelt Warringa. „Vroeger om mijn vader en broer aan te moedigen en nu vanwege mijn fanatiek voetballende kinderen die mij onlangs nog een schreeuw- en juich-verbod oplegden. Niettemin blijf ik houden van de geur van voetbalkantines, het geluid van voetbalnoppen op stoeptegels, de treurige aanblik van aftandse kleedkamers, het groen van pas gemaaide, Hollandse grasvelden en het gesjoemel van de thuisgrensrechter.”

Columns

De actrice en regisseur prijst het voetbalveld als een plek ’waar alle uithoeken van de Nederlandse samenleving zo innig samenkomen’. Producent Maarten van Dijk van Hollands Licht zocht contact met Warringa op basis van de columns die zij sinds afgelopen herfst in het blad Hard Gras schrijft. „Ik las de eerste column en dacht: dit is een serie”, aldus Van Dijk. „Ouders langs de lijn van hun kroost is zo herkenbaar en zo’n schat aan komische, pijnlijke en ontroerende verhalen.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de serie op televisie te zien zal zijn. Producent Hollands Licht maakte recent series als Sluipschutters, Toren C, Flikken Maastricht en Red Light.