Nieuws/Entertainment
156696005
Entertainment

Belgische radiozender in quarantaine: enkel nog muziek

Rigoureuze maatregelen voor Studio Brussel. Bij de Belgische radiozender zijn twee coronabesmettingen vastgesteld, waarna is besloten dat alle medewerkers in quarantaine moeten. Dit heeft tot gevolg dat er op de zender tussen het ochtend- en avondblok alleen nog maar muziek te horen zal zijn.

Het Nieuwsblad meldt dat eind vorige week er een eerste besmetting zou zijn vastgesteld bij iemand uit het team van presentatrice Fien Germijns. Aan collega’s die nauw met de besmette persoon hadden samengewerkt werd gevraagd zich te laten testen; haar avondprogramma mocht Germijns vanuit huis presenteren. Maar nu ook een tweede collega positief is bevonden, moeten alle medewerkers zich moeten laten testen en bovendien preventief in quarantaine.

„Dat dit gevolgen heeft voor de programmatie op de zender is onoverkomelijk”, laat Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen weten. „De gezondheid van onze mensen gaat natuurlijk boven alles. We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan. Ik weet dat onze luisteraars hier alle begrip voor gaan opbrengen. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen en aanbod weer te hernemen, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen.”

Op Facebook laat Studio Brussel zondagavond weten dat ’beide collega’s het goed stellen’. „Uit voorzorg moeten alle medewerkers in quarantaine en zich laten testen. Michèle Cuvelier (06.00 – 09.00 uur) en Fien Germijns (16.00 – 19.00 uur) zullen solo radio maken van bij hen thuis. Tijdens de andere uren hoor je alleen maar muziek.”