Nieuws/Entertainment
1567514118
Entertainment

De Telegraaf wint zaak van Bridget Maasland

Bridget Maasland heeft het kort geding dat ze aanspande tegen De Telegraaf verloren. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald. De presentatrice had een schadevergoeding van 7500 euro en een rectificatie geëist van een artikel in De Telegraaf, pagina Privé, waarin wordt beweerd dat ze in 2014 ’een huwelijksnacht beleefde’ met André Hazes.

De rechter stelde vrijdag weliswaar dat het artikel een inbreuk op de privacy vormde, maar vindt het aannemelijk dat, gelet op vijf schriftelijke verklaringen, er meer aan de hand was dan alleen een heftige zoen.

Bovendien stelt de rechter dat Bridget een ’public figure’ is, ’die zich meer moet laten welgevallen dan andere personen’. „Heel onaangenaam voor eiseres (Bridget, red.), maar door het zo uit de hand te laten lopen op een feest waar – in de woorden van haar raadsman – de voltallige vaderlandse roddelpers aanwezig was, heeft zij dat voor een deel aan zichzelf te wijten.”

Bridget is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Bridget stapte naar de rechter, nadat er op 11 november op de pagina Privé in De Telegraaf werd gemeld dat André en zij, sinds vorige maand ’officieel samen’, op het huwelijk van Patty Brard, in 2014, voor het oog van alle aanwezigen zich te buiten zijn gegaan aan een hartstochtelijke vrijage.

„Er is een zoen geweest, misschien zelfs een heftige zoen. Maar ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is”, verklaarde Bridget vorige week in de rechtbank.