Nieuws/Entertainment
1568704091
Entertainment

Blue Ivy Carter (8) wint 2e award

De oudste dochter van Jay Z en Beyoncé mag nog een award toevoegen aan de schoorsteenmantel in huize Carter. Het is de tweede grote prijs die Blue Ivy ontvangt. Net als de NAACP Image Award die ze won in februari, moet de achtjarige haar BET Award wel delen met haar moeder.

Beyoncé en Blue Ivy vielen in de prijzen voor Brown Skin Girl, een liedje van album The Lion King: The Gift waarop ze met Wizkid en Saint Jhn te horen zijn. Ze versloegen in de categorie BET Her de nummers Underdog van Alicia Keys, Melanin van Ciara met onder meer Lupita Nyong’o, I Choose van Layton Greene, Tempo van Lizzo en Missy Elliott en Afeni van Rapsody.

Naast Blue Ivy hebben Jay Z en Beyoncé nog twee kinderen, de driejarige tweeling Rumi en Sir. Waar de achtjarige haar ouders geregeld vergezelt naar awardshows en andere evenementen, worden de jongste twee telgen van het muzikale paar voorlopig nog uit de spotlights gehouden.

De BET Awards zijn de jaarlijkse prijzen van zender Black Entertainment Television. De awards werden zondagavond uitgereikt tijdens een virtuele ceremonie.