Entertainment/Uitgaan
1569693844
Uitgaan

Langs kraampjes en podia

Van alle markten thuis

Onder de prachtige bomen van het statige Lange Voorhout in Den Haag is het komend weekeinde heerlijk rondstruinen op de jaarlijkse Kunst- en Antiekdagen.

De ruim 160 stands zijn gevuld met antiek, boeken, beeldhouwkunst, keramiek en curiosa, kunst en vintage uit binnen- en buitenland. Het programma wordt opgeluisterd door een klassiek muzikaal duo dat diverse optredens zal verzorgen.

Op het pleintje voor museum Escher zijn voor het laatst de zandsculpturen bewonderen en bij de voormalige Amerikaanse Ambassade staat de boekenmuur van Cees de Vos van wel 25 meter lang met duizenden boeken.

Info: www.hkad.nl

Uitmarkt

Meer kunst én cultuur is dit weekeinde te vinden op de Amsterdamse Uitmarkt, de opening van het culturele seizoen 2019/2020. Deze 42e editie zijn de kramen en podia weer terug op en rond het Museumplein en Leidseplein. Liefst 373 optredens zijn er gepland, op 26 verschillende podia, met het nieuwe aanbod van cabaret, musical, dans, klassiek, pop en wat dies meer zij.

De opening is vanavond op het Museumplein met onder anderen Trijntje Oosterhuis & Vjeze Fur, Kovacs en The Kik. De Uitmarkt wordt zondag traditiegetrouw afgesloten met het grote meezingfestijn: de Musical Sing-a-Long.

Alle grote musicalsterren zijn te zien en te horen op het hoofdpodium, met hits uit Everybody’s Talking About Jamie, Kinky Boots, Mamma Mia!, Soldaat van Oranje De Musical en Annie.

Voor het volledige programma: uitmarkt.nl