Nieuws/Entertainment
1574296894
Entertainment

Songfestival moet kinderen stimuleren om muziek te gaan maken

Het Eurovisiesongfestival gaat met het lesprogramma Méér Muziek in de Klas samenwerken om muziekonderwijs op basisscholen te stimuleren, maakten zij vrijdag bekend. Die samenwerking houdt bovendien in dat duizend basisschoolkinderen in Nederland kans maken om in mei naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam te gaan.

Het (digitale) lespakket dat Méér Muziek in de Klas aanbiedt bestaat uit zogenaamde energizers, korte activerende video’s waarmee kinderen door bekende artiesten worden gestimuleerd om zelf muziek te maken. Deze energizers zijn dan natuurlijk gerelateerd aan het thema Eurovisie Songfestival.

Ook de jaarlijkse scholenmuziekwedstrijd, Lang Leve de Muziek Show, staat dit jaar in het teken van het Europese liedjesfestijn. De klassen die zich hiervoor ingeschreven hebben moeten in hun auditievideo een knipoog maken naar het songfestival. Zij maken dan kans om een repetitieshow van de tweede halve finale op 14 mei in Rotterdam Ahoy bij te wonen. In totaal mogen duizend kinderen naar die show. Méér Muziek in de Klas zal daarvan vijfhonderd kaarten cadeau doen aan Rotterdamse basisscholen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd