Nieuws/Entertainment
1575060372
Entertainment

Vlaamse zangeres Nicole Josy van Nicole & Hugo overleden

De Vlaamse zangeres Nicole Josy, bekend van het duo Nicole & Hugo, is overleden. Ze stierf vrijdag op 76-jarige leeftijd na een val in haar woning.

Josy kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. Zo leed ze aan de ziekte van Alzheimer en herstelde ze recent nog van kanker. Die kwalen waren was echter niet de oorzaak van de val, zegt haar manager tegen persbureau Belga. „Het was echt een stom ongeluk. Daarom komt haar overlijden op deze manier onverwachts.”

Josy vormde ruim vijftig jaar een koppel met Hugo Sigal. Ze werden in 1970 verliefd en werden vervolgens een zingend duo. In 1971 zouden ze meedoen aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Goeiemorgen, Morgen. Vlak voor hun vertrek naar Dublin kreeg Nicole echter geelzucht en moesten de twee noodgedwongen thuisblijven. Het liedje werd desondanks een klassieker in Vlaanderen.

In 1973 gingen Nicole & Hugo alsnog naar het songfestival. Met het nummer Baby, Baby eindigden ze met een zeventiende plek als laatste. Wel vielen ze op met hun danspasjes en hun paarse pakken. Het leverde ze in 2005 een optreden op tijdens Congratulations, een speciale jubileumshow ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het songfestival.

Drie jaar later scoorden Nicole & Hugo in Vlaanderen een hit met Pastorale, een cover van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Het duo bleef tot 2015 optreden.