Nieuws/Entertainment
1575356819
Entertainment

Mariah Carey: ’Beschadigde zus bracht me brandwonden toe’

In haar nieuwe boek doet Mariah Carey uit de doeken over trauma’s uit haar jeugd. Ze vertelt over de verbale mishandeling van haar broer en zus en haalt een specifieke herinnering op.

„Toen ik twaalf was, heeft mijn zus mij gedrogeerd met valium, gaf ze me een pinknagel aan cocaïne en bracht ze me derdegraads brandwonden toe”, schrijft de zangeres in The Meaning of Mariah Carey. „Vervolgens probeerde ze me te verkopen aan een pooier”, vervolgt Mariah.

De oudere zus (57) en broer (60) waren volgens de 50-jarige zangeres al ernstig getraumatiseerd voordat zij ter wereld kwam. „Zij waren hun eigen gang aan het gaan en toen ik erbij kwam waren ze al beschadigd, volgens mij. Maar ja, ik was er toen nog niet bij. Ik ben in die wereld gevallen en voelde me een outsider in mijn eigen familie”, vertelt de zangeres in een gesprek over het boek met Oprah Winfrey.

Triomfen en trauma’s

Alison, de oudere zus van Mariah, heeft onlangs hun moeder voor seksueel misbruik aangeklaagd. Zij zou als tienjarige door haar moeder zijn gedwongen tot seks met vreemde mannen en het kijken naar andere kinderen die seks hadden. De zangeres heeft al jaren geen contact meer met haar zus, die volgens een psycholoog nu lijdt aan depressie en PTSS.

Mariah heeft een flinke tijd gewerkt aan het boek, dat eind september verwacht wordt. Ze begon er in 2018 aan en vertelde vorige maand via sociale media dat het af was. „Het heeft lang geduurd voordat ik de moed kon opbrengen om over mijn leven te schrijven. Ik wil een verhaal vertellen waarin mijn ups en downs zitten, triomfen en trauma’s, mislukkingen en dromen: zaken die mij gevormd hebben tot de persoon die ik nu ben”, aldus de zangeres toen.