Nieuws/Entertainment
157607
Entertainment

Harrison Ford dankbaar voor Blade Runner 2049

Harrison Ford noemt de opnames van Blade Runner 2049 een bevredigende ervaring. Ook is de 74-jarige acteur de regisseur, Denis Villeneuve, dankbaar voor het opnieuw in de huid mogen kruipen van Rick Deckard in het vervolg op de klassieke sciencefictionfilm.

"Het is interessant om een personage te ontwikkelen over een langere periode. Het personage opnieuw te mogen spelen", vertelt Ford tijdens een Facebook Live-evenement over de film. De acteur prees ook zijn medespeler Ryan Gosling, die het meespelen in de film 'surreëel' noemde.

Ford keek tijdens het gesprek met de pers en fans ook terug op de eerste Blade Runnerfilm uit 1982. "Wat me fascineert is dat de originele film technologie aan ons presenteerde die we nu al hebben en voor gewoon aanschouwen", vertelt Ford. "De film schetste toen al het ethische dilemma van technologie en hoe we ermee omgaan", vervolgde de acteur.

Blade Runner 2049 speelt zich 35 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film af en vertelt het verhaal van politieagent K (Gosling) die een groot geheim ontdekt dat het einde van de mensheid kan betekenen. Hij roept de hulp in van voormalig politieman Rick Deckard (Ford) die zich al dertig jaar verstopt houdt. Blade Runner 2049 verschijnt in oktober in de bioscoop.