Nieuws/Entertainment
1576708581
Entertainment

Youp van ’t Hek: ’Het licht ging uit’

Cabaretier Youp van ’t Hek, die vrijdagavond zijn optreden in Rotterdam moest staken nadat hij onwel werd, vertelt op de radio bij Veronica Inside over wat er nou precies gebeurde. „Het licht ging uit, ik liep het toneel op en ik werd, zoals dat wordt gezegd, niet lekker.”

„Het ging niet, ik moest een klein loopje naar het midden doen en dat ging ook al niet”, aldus Youp. Vervolgens legt de 65-jarige cabaretier uit dat hij uit voorzorg naar het ziekenhuis werd gebracht, omdat hij eerder al onwel is geworden na hartproblemen.

Wat er precies met hem aan de hand was laat hij in het midden. „Ik houd het een beetje vaag, want het is iets medisch. Het is iets tussen mij en de dokter. Punt”, waaraan hij toevoegt: „Het had niets met mijn hart te maken.” Ook stelt hij de radio-dj’s gerust: „Ik voel me ook weer helemaal goed.”

Aanstaande woensdag zal hij zijn tour weer hervatten. Maandagmiddag twitterde hij: „GROEN LICHT van de dokter! Vanaf woensdag speel ik weer gewoon in OUDE LUXOR! De voorstellingen van afgelopen vrijdag en zaterdag haal ik in op 5 & 6 januari!”