Nieuws/Entertainment
157814
Entertainment

Mies Bouwman ‘wil eigenlijk helemaal niets meer’

Mies Bouwman is al een tijd niet meer op de Nederlandse televisie te zien. Aan dagdromen doet de voormalig presentatrice niet meer. De dood van haar man veranderde alles. “Toen is alles in één klap weggevaagd. Eigenlijk wil ik nu het liefst helemaal niets meer.”

Ze vervolgt: “Vroeger, toen mijn man er nog was, dagdroomde ik weleens over wat we morgen zouden kunnen gaan doen, of volgende week, of volgend jaar. Het was een leven vol toekomst.” Ze geeft aan dat ze geregeld huilt in bed. “Of wanneer ik ’s avonds voor de televisie zit en ik op de een of andere manier denk dat hij door de gang loopt”, zegt ze in een interview met HP/De Tijd

Mies zou dan ook het liefst terug in de tijd gaan. “Ik zou de tijd dertig jaar willen terugdraaien en die fase van mijn leven opnieuw willen beleven.” In de jaren dat ze samen was met haar man, was ze naar eigen zeggen dan ook het gelukkigst. “Het was ook weer niet zo dat we de hele dag liepen te stralen – ook wij kenden pieken en dalen, maar over het algemeen waren we ontzettend gelukkig.”

Vrede

De presentatrice geeft aan dat ze het meest heeft geleerd van hem. “Hij kalmeerde me als ik me te veel opwond en hij porde me op als ik dreigde in te slapen. Hij heeft me geweldig aangemoedigd om te doen wat ik heb gedaan. Als ik dacht: dat programma doe ik niet, dan was hij er altijd met een goed argument om het wel te doen, en meestal had hij dan gelijk.”

Voor haar gevoel zit de mooiste periode van haar leven erop, maar daar heeft ze vrede mee. “Alle opwinding – alle vreugde, alle verdriet – heb ik achter de rug. En dat is goed.”