Nieuws/Entertainment
1579163641
Entertainment

NPO 3 biedt alternatieve festivalzomer op tv aan

Hoewel de grote festivals vanwege het coronavirus deze zomer niet door konden gaan, kunnen liefhebbers de komende tijd vanuit huis toch nog een beetje genieten van de muziek en festivalsfeer die ze anders in het land in levende lijve hadden meegemaakt. NPO 3 brengt vijf weken lang tijdens het ZomerFestival optredens bij de kijkers thuis.

Onder anderen Naaz, Akwasi en Jeangu Macrooy zijn van de partij tijdens het alternatieve zomerfestival op de publieke omroep. Naast muziek wordt er ook volop aandacht besteed aan andere vormen van cultuur. Zo zendt NPO 3 ook theater en cabaret uit, met registraties van onder anderen de Ashton Brothers, Emilio Guzman en Sanne Wallis de Vries.

Het festival wordt gepresenteerd door Eva Cleven, Stephanie Louwrier en rapper Donnie. Laatstgenoemde heeft bovendien online een speciale rol. Op de website van NPO 3 laat Donnie de kijker het ZomerFestival door zijn ogen beleven met items als Donnie Draait, Donnie Danst en Donnie Aftert.

Het ZomerFestival, een crossmediaal festival dat op alle (sociale) kanalen van NPO 3 te volgen is, gaat op zaterdag 18 juli van start. De uitzendingen zijn dan wekelijks tot en met 22 augustus te zien.