Entertainment/Film
1581434047
Film

Filmrecensie

’Fall’: griezelen op grote hoogte

— Wat: thriller

— Regie: Scott Mann

— Met: Grace Caroline Currey, Virginia Gardner, Jeffrey Dean Morgan

Becky (Currey) kijkt toe hoe Hunter (Gardner) naar boven klimt.

Becky (Currey) kijkt toe hoe Hunter (Gardner) naar boven klimt.

In 47 Meters down liet filmstudio Tea Shop Productions twee duikvriendinnen diep de oceaan inplonzen om hen als maaltje te serveren voor een stel hongerige haaien. Voor nog meer opwinding gaat datzelfde productiehuis ditmaal de lucht in. Want dat ook op grote hoogte vele gevaren loeren, bewijst hun nieuwe thriller Fall.

Becky (Currey) kijkt toe hoe Hunter (Gardner) naar boven klimt.

Becky (Currey) kijkt toe hoe Hunter (Gardner) naar boven klimt.

Als haar echtgenoot tijdens een bergklimvakantie te pletter valt, houdt Becky haar sportieve maar gevaarlijke hobby voor gezien. Ze raakt aan de drank, tot haar stoere vriendin Hunter voor de deur staat. Voor haar populaire YouTube-kanaal wil deze extreme sporter in de Californische woestijn een oude tv-toren beklimmen. Heeft Becky misschien zin om mee te gaan?

Klein budget

Niet veel later staan de twee bepakt en bezakt aan de voet van de krakkemikkige, zeshonderd meter hoge staalconstructie.

Het is knap hoe regisseur Scott Mann en scenarist Jonathan Frank met een klein budget, een eenvoudige verhaallijn en een beperkte plaats van handeling zoveel spanning weten te creëren.

Goed: het griezeltraject dat volgt, mag dan enigszins voorspelbaar zijn. De bouten van de ladders blijken doorgeroest, halverwege valt de eerste rugzak naar beneden en eenmaal boven hebben de dames opeens geen bereik. Daarbij hadden tegen sommige hoogte- en diepte-effecten wel wat meer dollars aangegooid mogen worden. Maar toch kijkt Fall weg als een overtuigende en bevredigende overlevingsthriller die vooral mensen met hoogtevrees het zweet in de handen zal bezorgen.

✭✭✭